A MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség biztosítását. Ezáltal az Alapítvány a foglalkoztatás és a szervezet minden szintjén egyenlő esélyeket biztosít munkatársainak nemre, faji hovatartozásra, vallási vagy világnézeti meggyőződésre, családi állapotra, életkorra és szexuális beállítottságra való tekintet nélkül. A MÁV Szimfonikusok mindig kiállt, és továbbra is elkötelezett a kultúra, a tehetség és a munka mellett, mely minden hovatartozástól és határtól független, globális érték.
A MÁV Szimfonikus Zenekar kiemelt feladatának tartja a kisgyermekek zenei nevelését. Kodály Zoltán állításával összhangban minden korosztálynak, a magzati kortól az iskolás évekig szervezünk érdekes, játékos zenés foglalkozásokat, hangszerbemutatókat és koncerteket.

Adorján András idén a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát

Adorján András a nemzetközi hírű fuvolaművész, 2019.január 25-én a MÁV Szimfonikusokkal lép színpadra a Festetics palota Tükörtermében, majd másnap mesterkurzust tart a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói számára. A kurzuson mely a közönség számára nyilvános, nyolc jövendőbeli művész vesz részt, hogy tanácsokat kapjon és mesterfogásokat lessen el, a világ egyik legjobb fuvola tanárától.

Adorjrán András fuvola mesterkurzusa
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével.

Időpont: 2019. január 26., szombat
Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 61. 

Résztvevők:

Ács Dominika
Metykó Viktória
Szabadí Ildikó
Dávid Boglárka
Csizmadi Kinga
Páljános Anna
Kállai Anett
Takács Dorottya

Rendező 
MÁV Szimfonikus Zenekar 

A mesterkurzus nyilvános és ingyenesen látogatható az érdeklődők számára.