A MÁV Szimfonikus Zenekar kiemelt feladatának tartja a kisgyermekek zenei nevelését. Kodály Zoltán állításával összhangban minden korosztálynak, a magzati kortól az iskolás évekig szervezünk érdekes, játékos zenés foglalkozásokat, hangszerbemutatókat és koncerteket.

Adorján András idén a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát
Adorján András a nemzetközi hírű fuvolaművész, január 25-én a MÁV Szimfonikusokkal lép színpadra a Festetics palota Tükörtermében, majd másnap mesterkurzust tart a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói számára. A kurzuson mely a közönség számára nyilvános, nyolc jövendőbeli művész vesz részt, hogy tanácsokat kapjon és mesterfogásokat lessen el, a világ egyik legjobb fuvola tanárától.

Adorjrán András fuvola mesterkurzusa
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével.

Időpont: 2019. január 26., szombat
Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 61. 

Résztvevők:

Ács Dominika, Metykó Viktória, Szabadí Ildikó, Dávid Boglárka, Csizmadi Kinga, Páljános Anna, Kállai Anett, Takács Dorottya

Rendező 
MÁV Szimfonikus Zenekar 

A mesterkurzus nyilvános és ingyenesen látogatható az érdeklődők számára.

A MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség biztosítását. Ezáltal az Alapítvány a foglalkoztatás és a szervezet minden szintjén egyenlő esélyeket biztosít munkatársainak nemre, faji hovatartozásra, vallási vagy világnézeti meggyőződésre, családi állapotra, életkorra és szexuális beállítottságra való tekintet nélkül. A MÁV Szimfonikusok mindig kiállt, és továbbra is elkötelezett a kultúra, a tehetség és a munka mellett, mely minden hovatartozástól és határtól független, globális érték.

 MAGYAR NEMZETI MÚZEUM 
 DÍSZTEREM 

 2019. ÁPRILIS 6. 
 SZOMBAT 10.00 ÉS 11.30 

MŰSOR

EGYÜTT ZENÉLÜNK –
A PARAFÓNIA ZENEKARRAL

Műsoron Vivaldi, Bach,
Albinoni, Pachelbel,
Haydn, Beethoven,
Csajkovszkij, Grieg,
Scott Joplin és Kodály
Zoltán művei.

KÖZREMŰKÖDIK
Parafónia Zenekar

MŰSORVEZETŐ
Székely Edit

VEZÉNYEL
Fabényi Réka

A Parafónia Zenekar fogyatékkal élő gyermekek zenei foglalkoztatása céljából alakult 1995-ben, Vető Anna vezetésével. Közismert a zene óriási fejlesztő hatása minden gyermek számára, ez a hatás az értelmileg sérült embereknél még sokkal fontosabb. Minden tevékenységben, az iskolai oktatás során és felnőtt életükben is eredményesebbek lesznek, és ami a legfontosabb, az énekléssel, hangszerjátékkal átélhetik a zenélés örömét. Ebben a tevékenységben nagy segítség volt egyrészt a híres zeneszerző, a német Carl Orff által kifejlesztett ütőhangszerek sokasága és a Heinrich Ullrich gyógypedagógus által kidolgozott „színes kotta-rendszer.” Az együttes neve, amelyet 2003-ban vett fel, a latin „para” (kicsit különböző) és „fónia” (együtthangzás) szavakból állt össze. A zenekar rengeteg fellépéssel büszkélkedhet, rádió- és tévéfelvételek, rangos fesztiválok vendégei voltak, felléptek a Zeneakadémián, a Müpában, jártak több országban. Vezetőjük, Fabényi Réka, ének-zene tanár. Műsorukat a klasszikus zene kimeríthetetlen kincsestárából állítják össze, de szerepelnek benne régi korok, illetve különböző népek táncai is. Közös hangversenyünkön az együttes saját repertoárjából mutat be válogatást, majd közösen muzsikál a MÁV Szimfonikusok zenészeivel is.